Julkaisut

Kuvahaun tulos haulle toisenlainen tie tahaton lapsettomuus

Toisenlainen tie – Tahaton lapsettomuus, kriisi ja selviytyminen. Kirjapaja, Helsinki. 195. s. Kirjoittajat: Heli Pruuki, Raili Tiihonen ja Minna Tuominen

Lapsettomuus koskettaa monia ihmisiä, sekä lapsettomia että heidän läheisiään. Toisenlainen tie – Tahaton lapsettomuus, kriisi ja selviytyminen tarjoaa näkökulmia lapsettomuuden käsittelyyn, omien tunteiden tunnistamiseen ja kriisistä selviytymiseen.

Syyt lapsettomuuteen voivat olla niin lääketieteellisiä kuin sosiaalisia. Lapsettomuuden surua kannetaan monista syistä. Millaisia tunteita lapsettomuuden kohtaava käy läpi? Onko hänen surunsa ”äänioikeudetonta” vai saako sen näyttää? Millä tavalla kokemus vaikuttaa parisuhteeseen ja muihin ihmissuhteisiin? Entä elämään yli päätään? Voiko elämän kokea arvokkaaksi vaikka lasta ei tulisikaan? Voiko lapsettomuus myös mahdollistaa jotain?

Kirja on kirjoitettu niille, joita tahaton lapsettomuus koskettaa henkilökohtaisesti, lähipiirissä tai ammatillisesti. Kokemuksestaan kertovat myös lapsettomuuden itse kohdanneet. Teos soveltuu omaa lapsettomuuttaan pohtiville ja heidän läheisilleen, ja tarjoaa runsaasti tietoa myös perhe- ja terapiatyön ammattilaisille. Mukana on lääketieteen asiantuntijoiden kirjoittamat kaksi lukua, jotka sisältävät ajantasaista tietoa hedelmöityshoidoista ja hoitoprosessista.